8. joulukuuta 2016

Keittiön valaistus

// Yhteistyössä Dreamled

Hyvä valaistus on tärkeä osa keittiötä. Nykyään löytyy jos jonkinmoista ratkaisua työskentelyvaloksi tai yleisvalaistukseen. Joskus näkee alasokkelin valaistuna tai epäsuoraa valoa kaapin päälle asennettuna. On listavalaisinta ja spottia. Mielikuvitus vain on rajana. Keittiömme valaistus on toteutettu Dreamledin lista- ja yleisvaloilla, lisäksi takan vieressä olevan hyllykön valaistuksessa on käytetty spottivaloja.1. SPOT-valaisimet  2. NATUR 900 -listavalaisin  3. AAVA -yleisvalaisimet  4. NATUR 900 -listavalaisin ja liiketunnistin

1. Takan vieressä oleva syvennys on valaistu pyöreillä Spot-valaisimilla. Meillä on tuossa hyllykössä lasihyllyt, jotta valo siivilöityy nätisti alemmillekin hyllyille. Spot-valaisimia käytetään yleensä työtason valaistuksena kaappien pohjassa sekä vitriinikaapeissa ja hyllyköissä.


2. Keittiön työskentelyvalona yläkaappien pohjassa on käytetty Natur 900 -listavalaisinta. Ovet tulevat hiukan kaapista yli alareunastaan ja ne toimivat samalla valolistana, joskin tuo listavalaisimen valo on kyllä tosi miellyttävää eikä häikäise ollenkaan. Listavaloilla voi toteuttaa myös epäsuoran valaistuksen.


3. Yleisvalona keittiön katossa on upotettavat neliskanttiset Aava -yleisvalaisimet. Tätä samaa valaisinta meillä on myös wc-tiloissa, työhuoneessa ja vanhempien makuuhuoneessa.

4. Aamiaiskaapin valona meillä on sama Natur 900 -listavalaisin kuin allasseinällä työskentelyvalona. Aamiaiskaapissa on lisäksi liiketunnistin, joka sytyttää valon, kun ovi nousee ylös ja sammuttaa sen, kun ovi sulkeutuu. Kätevää, eikö? :)


Olen miettinyt että voisi olla kiva laittaa vielä spottivalot noiden ihan ylimpien yläkaappien pohjaan valaisemaan noita kolmea hiukan sisempänä olevaa ovea. Ja alasokkelin valaisua mietimme joskus myös. Mutta ehkä tässä nyt on valoa jo tarpeeksi. Paljon löytyy erilaisia kivoja ratkaisuja, eikä niitä kaikkia ehkä kannata haalia yhteen keittiöön.


 
 
 
Ehkä haluat kurkata myös näitä?

6 kommenttia

 1. Voi miten upealta näyttää keittiönne. Pitää ihan purra kieltä ettei oma keittiökuume taas ylly kun tällaisia kuvia katselee :D. Ihanaa että olette panostaneet avlaistukseen. Liian usein se jää vähälle huomiolle ja jälkikäteen on hankala tehdä asialle mitään.

  Miten muuten on toiminut tuo aika ylhäällä sijaitseva liesituuletin? Oletko ollut tyytyväinen hankintaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :D Kyllä ollaan oltu tyytyväisiä, hyvin toimii vaikka onkin noin korkealla. :)

   Poista
 2. Siis ihanaa että olette panostaneet valaistukseen (inhottava kirjoitusvirhe taas lipsahti sekaan) ;)

  VastaaPoista
 3. Jatkuen tuohon liesituulettimeen, mikä teillä on mitta liedestä tuulettimeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonekorkeus on 2600, siitä pois tasokorkeus 900 ja tuulettimen kotelointi noin 100 mm, niin jää n. 1600 mm liedestä tuulettimeen.

   Poista